Beginpagina van Plantaardigheden.nl

 

 

Actuele toepassingen van planten
Sitemap
Index

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten

Leesmaar.nl
Dodoens en andere bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Plantenboeken opengelegd

Recepten voor het koken met wilde planten

Voor een kruidige zomeravond

Gazpacho

Voor 6 personen

  • 5 tot 6 rijpe vleestomaten in stukken snijden en ontpit
  • 1 grote komkommer schillen en pitjes er uit
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje heel fijn gesneden tuinkers of een bakje tuinkers.
  • (ook kervel is heel lekker)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels (wijn of dragon) azijn
  • zout en peper naar smaak
  • ¾ liter water
  • eventueel ijsklontjes om te koelen.

Doe alle ingrediënten in een mengkom maar hou iets apart voor de garnering wat in blokjes wordt gesneden en maak het hiermee heel fijn.
Giet de groente puree in een mooie kom en doe er het koude water bij, met het zout en peper.
Zet deze soep enkele uren koud en doe er voor het opdienen ijsblokjes bij.
Doe er nu ook de stukjes groenten voorzichtig bij.
Geef er stokbrood en gekookte eieren bij.

Dit heb ik vanavond zelf gegeten. Op de foto staan onze borden met eten er op.

Koolrabi salade

2 personen

  • 1 koolrabi
  • 10 zilver uitjes
  • 10 blaadjes van de Oost-Indische kers
  • 2 bloemen van de Oost-Indische kers
  • 1 takje (bergsteen) tijm
  • 10 olijven met piment
  • 1 aardappel

Kook de aardappel en de koolrabi gaar.
Vermeng alle ingrediënten behalve de bloemen.
Doe er nu wat slasaus of yoghurt roer er door.
Wat zout en peper er door en dan serveren met een gekookt ei en aardappel salade.

Aardappelsalade

2 personen

  • 4 aardappels
  • 1 appel
  • 20 steeltjes bieslook
  • 2 normale augurken
  • 4 eetlepels slasaus en 4 eetlepels room
  • 1/2 cm geraspte gember

Kook de aardappel met zout bijna gaar.
Snij deze in plakjes en vermeng deze warm met slasaus en de stijf geslagen room. snij de bieslook en de augurken fijn en meng alles door elkaar.
Garneren met een ei en een bloem van de Oost-Indische kers.

Meloen

  • 2 kleine meloenen
  • 1 beker roer (yoghurt)
  • suiker naar smaak
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 8 pepermunt blaadjes heel fijn gesneden
  • 4 pepermunt blaadjes als garnering
  • 4 halve schijfjes citroen

Hol de meloenen uit en snij het vruchtvlees in stukjes.
Vermeng dit met de roer, suiker, citroensap en munt.
Vul met dit mengsel de meloen helften en garneer met het citroen schijfje en munt blaadje.

^Naar het begin van deze pagina

Recepten voor het koken met wilde planten

Beginpagina

  Mijn recepten
    Brandnetelsalade met yoghurt
    Aspergesalade
    Verse muntchutny
    Brandnetels met verse kaas
    Stamppot van raapstelen en brandnetels
    Roerbaksoep
  Mijn kruiden, maar dan op z'n Indiaas
    Dal (soep)
    Curry met biggenkruid en knautia (voor 6 personen)
    Akkerkool raita
    Pompoentaart
    Vulling voor pompoentaart
    Kruiden-pakoras
    Halva van wortels
  Kruidig Chinees
    Chinese tomatensoep
    Kruiden mie (rijst)
    Gado Gado
    Loempia's
    Gekruide aubergines
    Lavendelijs
  Voor een kruidige zomeravond
    Gazpacho
    Koolrabisalade
    Aardappelsalade
    Meloen
  Een kruidige fietstocht
    Waterkerssoep
    Maïspannenkoekjes
    Koolsalade
    Rijstepap
  Een verlate kruidige barbecue avond
    Knoflook-kruidensaus
    Tomaten-uiensaus
    Groene kruidensaus
    Wortelsalade
    Groentesalade
  Tomaten-kokossoep
  Ine's broodrecepten
    Met IJslands mos
    Iers recept met meel van klaver
  Hoestsiroop
    Muntsiroop
    Dennenappelhoestsiroop
  Daslook
    Witlofsalade met daslook
    Bloemkoolsoep met kruiden
  Meer daslook
    Daslooksalade
    Daslookpesto
    Aardappelpuree met daslook
  Paasmenu 2005
    Tomatensoep
    Thaise groenten
    Aardappelkoekjes
    Avocadosalade
    Witlofsalade
  Rogge-kefirbrood
  Viooltjeslimonade en Marmercake
    Viooltjeslimonade
    Marmercake
  Moederdag menu
    Kippensoep
    Kruidenstruif
    Daslookpesto
    Thaise groentekerrie
    Viooltjesijs
    Viooltjesschuim
  Kruidenpannenkoek
  Aardappelgratin en Groenteschotel
    Aardappelgratin
    Groenteschotel
  Koninginnedagbrunch
    Appel-paardenbloemstroop
    Paardenbloemgelei
    Kwarkspreads
    Vlechtbrood
    Kruiden-kaasbroodjes
    Thaise kippensoep
  Recept voor limonade van fruit en kruiden
 
Woordenboek Nederlandsche Taal
Plantago PlantIndex
Letter: druk op CTRL, draai ook aan muiswiel