Recepten voor het koken met wilde planten
Paasmenu 2005
Tomatensoep (rechts boven)
- 1 pak tomatensap
- 3 groente bouillon tabletten
- 1 eetlepel ui
- 1 eetlepel daslook
- 1 eetlepel blad van het speenkruid
- 2 takjes kattekruid
- 2 takjes ananas salie
- 2 eetlepels wokkel macaroni
- 1 eetlepel peterselie
Doe alle gesneden ingrediënten op de daslook na in een pan en voeg hier nog een halve liter water bij.
Laat dit 12 minuten koken en voeg nu pas de daslook toe.
Eventueel wat zout en peper toevoegen.
Direct serveren.
^Naar het begin van deze pagina
Aardappelkoekjes
- 3 grote nieuwe aardappels raspen
- ½ eetlepel bouillon poeder
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels gesneden daslook
- ½ eetlepel gesneden kattekruid
- Olijfolie
Doe alles lekker door elkaar roeren en bak er kleine pannenkoekjes van.
Serveer deze op een voorverwarmde schotel.
^Naar het begin van deze pagina
Thaise groenteschotel
- 1 blikje kokosmelk
- 1 courgette
- 1 blikje bamboescheuten
- 2 eetlepels daslook
- 2 eetlepels speenkruid
- 1 paprika
- 2 eetlepels Thaise currypasta
- 1 kleine prei
- 300 gram varkenshaar of fricandeau
- Laos en citroengras
- 1 eetlepel korianderblad
Doe de kokos melk voor de helft in de pan en voeg de currypasta toe. Laat dit koken tot er olie op komt drijven.
Snij ondertussen de groenten klein en voeg deze toe aan het mengsel in de pan.
Voeg nu ook het fijn gesneden vlees toe en laat het nu nog 5 minuten koken.
Schep het wel regelmatig om.
Voeg het korianderblad toe.
Voor dit gerecht te maken kun je veel gemak hebben van een wok. Serveren met ananas, vissaus en oystersaus.
^Naar het begin van deze pagina
Avocadosalade (links)
- 1 avocado
- 1 ei
- Paardebloem blaadjes
- Bieslook
- Slasaus
Schil de avocado en snij hem door tot op de pit.
Snij er nu mooie plakjes van.
Kook het ei hard en snij hier ook plakjes van.
Neem enkele mooie blaadjes van de paardebloem en leg deze op een bordje.
Schik hier de avocado en het ei op. Leg hier 1 eetlepel slasaus op en garneer af met bieslook.
^Naar het begin van deze pagina
Witlofsalade (links boven)
- 1 stronk witlof
- 1 tomaat
- 2 eetlepels speenkruid wat nog niet bloeit
- ½ eetlepel daslook
- ½ eetlepel madeliefjes blad
- Basilicum blad
Snij alle ingrediënten klein en vermeng dit met wat kruidendressing, of olie en azijn.
^Naar het begin van deze pagina
|