Recepten voor het koken met wilde planten
Aardappelgratin en Groente schotel
Aardappelgratin
- 600 gram aardappels
- 200 ml room
- 150 ml melk
- 2 grote handen viooltjes bladeren
- 1 pijpje lente ui
- 1 theelepel groente bouillon
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 125 gram mozzarella kaas
Kook de aardappel 5 minuten in zout water en giet deze af.
Doe de melk en de room in een pan en bindt deze licht met de bloem.
Klop het ei er door.
Snij de viooltjes blaadjes en de lente ui klein en doe deze door de saus.
Op smaak maken het bouillonpoeder.
Roer de aardappels er nu door en schep deze over in een ovenschaal.
Rasp de kaas er over en bak deze nu in 40 minuten op 200 graden mooi bruin en gaar.
Groenteschotel
- 1 winterwortel
- 1 steel prei
- 1 koolrabi
- 2 grote handen paardebloembladeren
- 2 cm verse gember
- 1 theelepel fenegriek
- 1 blaadje laurier
- Zout
- Peper
Rasp de gember fijn en doe deze met 3 eetlepels water in de pan.
Voeg ook de fenegriek en de laurier toe en kook dit even op, samen met een theelepel zout.
Snij alle groenten in mooie stukjes en doe nu alles in de pan, maar nog niet de paardebloembladeren. Schep nu alles goed om en laat dit 10 minuten koken.
Voeg nu ook de paardebloembladeren toe en laat al het water verdampen.
Breng op smaak met eventueel meer zout en peper.
^Naar het begin van deze pagina
|