|
- Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur
- Het hele jaar door, van sleutelbloemen in het voorjaar tot dwergkwee in de winter
- Deze kaart geeft een overzicht van 50 smakelijke bloemen om je maaltijd mee te versieren
- Met informatie over bloeitijd, groeiwijze, smaak, toepassing en bijzonderheden
|
Dit is een heel handige uitklapkaart van 16 pagina's waarmee u heel eenvoudig kunt zien met welke bloemen u iets leuks of iets lekkers kunt doen.
Van elk van de vijftig planten staat de wetenschappelijke naam, de bloeitijd, de groeiwijze, de smaak, de toepassing, en bijzonderheden.
Nu weten we dat de Oost-Indische kers in zomer en najaar bloeit, zichzelf uitzaait en laat kiemt, pittig en radijsachtig smaakt, toegepast kan worden in salade, bloemenboter en hapjes met (Franse) kaas, en dat ook het blad en de (verse) zaden heerlijk pittig smaken.
De vijftig:
- sleutelbloem
- viooltje
- madeliefje
- paardenbloem
- dovenetel
- tulp
- grote klaproos
- vlier
- bieslook
- magnolia
- komkommerkruid
- ooievaarsbek
- geranium
- kool
- roos
- begonia
- fuchsia
- eendagslelie
- kamille
- goudsbloem
- pioenroos
- palmlelie
- hosta
- leeuwenbek
- pompoen, courgette
- lavendel
- dahlia
- anjer
- Oost-Indische kers
- afrikaantje
- vijg
- stokroos
- korenbloem
- dropplant
- wilde marjolein
- cosmea
- jasmijn
- zonnebloem
- zinnia
- springbalsemien
- teunisbloem
- passiebloem
- champagneblad, parakers, sechuan
- chrysant
- winterpostelein
- winterjasmijn
- rozemarijn
- winterbloeiende sierkers
- orchidee
- Japanse sierkers
Veel meer informatie, foto's en recepten staan in het boek Bloemen met smaak.
Johan Wijbenga. |